3. İSLAMCI DERGİLER SEMPOZYUMUNA BÜYÜK İLGİ

3. İSLAMCI DERGİLER SEMPOZYUMUNA BÜYÜK İLGİ

“1908’den Günümüze İslamcılık Düşüncesi ve Dergiler” konulu 3. İslamcı Dergiler Sempozyumu yoğun bir katılım ve ilgiyle karşılandı. Sempozyumun açılış programı Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde, oturumlar ise İLEM’de düzenlendi.

20 Nisan Cuma günü Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış programı Proje Tanıtım Videosu ile başladı. Proje tanıtım videosundan sonra konuşan Proje Koordinatörü Lütfi Sunar projenin gelişme süreci ve hedeflerinden bahsederken “İslamcılığın birikimini ortaya çıkararak biz Akiflerin, Elmalıların, Topçuların ve Karakoçların bıraktığı yerden tartışmaları devam ettirmek ve geleneğimizle bitişerek geleceğimize daha güvenle bakabilmenin imkanını aramaktayız.” şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan İLEM Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güder ise bu projenin “yeni bir düşüncenin inşası için hatasıyla savabıyla bize ait olanı yine bizim gözümüzle ‘ne ise o’ olarak görme çabası” olduğunu dile getirerek, “Tek derdimiz bugünü anlama, geleceği inşa etmektir.” dedi.
Lütfi Sunar ve Süleyman Güder’in ardından konuk olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek selamlama konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmalardan sonra İslamcılığın birikimini barındıran idp.org.tr yenilenen yüzü ve dijital dergi arşivi ile yayına açıldı. Ardından program Kurtuluş Kayalı, Necdet Subaşı, Alev Erkilet ve Vahdettin Işık’ın katıldığı açılış paneliyle devam etti. Panel sonunda panelistlere ve projede emeği geçenlere plaket takdimiyle açılış programı sona erdi.

Sempozyum Oturumları Büyük İlgi Gördü
İLEM’de devam eden ve 2 gün süren oturumlarda 1908’den günümüze İslamcılık düşüncesi ve İslamcı dergiler ele alındı. Sempozyum’da 6 oturum düzenlendi ve 30 bildiri sunuldu.

Tanıklıklar Oturumu
21 Nisan Cumartesi saat 16:00'da Bilal Kemikli’nin başkanlığında tanıklıklar oturumu gerçekleşti. Ahmet Mercan, Ahmet Taşgetiren, Ali Haydar Haksal ve Cevat Özkaya tanıklıklar oturumunda döneme dair hatıralarını paylaştılar. Keyifli bir sohbet havasında geçen oturum yoğun ilgi gördü.

Bildiriler Kitaplaşacak
Önceki sempozyumlarında olduğu gibi, 3. İslamcı Dergiler Sempozyumu bildirileri de genişlettirilerek kitap haline getirilecek. İDP sempozyum kitapları İslamcı dergilere dair ilk çalışma olma özelliğine sahiptirler.

Paylaş: